Matrijzen

Matrijzen Technologie

Daar zijn we goed in. Het is logisch dat we blijven investeren in de nieuwste productiemiddelen en technologie. Door deze strategie blijven wij uw leidende partner voor matrijstechnologie.

Matrijs engineering, het vervaardigen van productvormende delen, het samenbouwen en optimaliseren van matrijzen, dat is wat wij dagelijks doen.

Van conceptueel idee tot matrijs

Met een eigen engineeringafdeling wordt intensief samengewerkt met de designafdeling van onze klanten om de maakbaarheid van het product in een vroeg stadium te optimaliseren voor spuitgieten.

Met een up to date CAD/CAM systeem wordt het productdesign optimaal getransformeerd naar een matrijsontwerp en het optimale productieproces. Met het eigen machinepark en gekwalificeerde vakmensen realiseert Tumag de betrokkenheid, precisie en betrouwbaarheid waarvoor het bekent staat.

Door samenwerking met geselecteerde toeleveranciers heeft Tumag toegang tot alle noodzakelijke productietechnologieën, inclusief oppervlaktebehandelingen. Betrouwbaarheid, snelheid, matrijsoptimalisatie en 0-serie productie is onze toegevoegde waarde.

Experts in de ontwikkeling, engineering en productie van precisie matrijzen, met ervaring in het verwerken van exotische kunststoffen. Dat is Tumag!

2K / Multi component Moulds

Deze matrijstechnologie integreert de specifieke eigenschappen van 2 of meer kunststoffen in een product. Het resultaat is een efficiënte productietechnologie voor het produceren van complexe producten op een economische wijze.

Tumag heeft jarenlange ervaring en biedt een breed pakket aan expertise in polymerentechnologie, in combinatie met specifieke engineeringkennis op het gebied van 2K matrijzen.
Hierdoor is Tumag de ideale partner voor 2K en multi componenten technologie.

Twee componenten in één productiecyclus: 2K en multi componenten matrijstechnologie.

Kleinserie productie

Wij stellen ook onze spuitgietkennis beschikbaar aan onze klanten. Met onze spuitgietmachines, in eerste instantie bedoeld voor matrijs optimalisatie, validatie en testen, bedienen wij een niche in de markt: “kleinserie productie”. Als specialist in het vervaardigen van kleine productie series, van 50 tot 10.000 producten, bieden wij klanten de mogelijkheid om hun eigen grootserie productie optimaal in te richten zonder de verstoring van kleine orders.

Tumag is gespecialiseerd in:

het spuitgieten van moeilijk verwerkbare Engineering Plastics, zoals polyamide-imide, LCP, PES, PPSU, COC, PA 4.6 and 6.6, PPS, …

  • het spuitgieten van 2K producten.
  • nauwkeurig spuitgietwerk met een laag shotvolume.
  • machines van 35 tot 200 Ton sluitkracht
  • matrijssystemen met uitwisselbare productvormende delen (FlexMoulds)

Tumag biedt u spuitgiet capaciteit voor 0-series, pre productie voorraad, en pre-series zónder dat uw organisatie verstoord wordt.